Zimska nega tačk

Zimska nega tačk

Zimski meseci kužkom prinašajo številne radosti na snegu. Zimski pasji “športi” kot so lovljenje kep, kopanje lukenj v snegu, valjanje po snegu, raziskovanje neznanega prinaša kužkom nekatere neprijetnosti

Mraz ter drugi okoljski dejavniki neprijetno vplivajo na zdravje tačk in smrčka naših štirinožnih prijateljev. Sol za posipanje lahko povzroči, da se tačke izsušijo, so bolj občutljive in posledično lahko tudi popokajo. Nabiranje snega, soli in umazanije med blazinicami ter počasnejše sušenje predela med prsti predstavlja idealno okolje za razrast glivic in bakterij. V najslabšem primeru lahko pride celo do poškodb in vnetja tačk.

Fotografija vzeta s spleta (by: Victoria Paje)

 

Nega pasjih tačk v zimskih mesecih se začne že pred samim sprehodom in sicer s preventivnim nanosom kreme na blazinice in smrček. Krema bo ustvarila zaščitni sloj, ki bo varoval blazinice pred vplivom soli, hkrati pa bo krema negovala in vlažila tako blazinice kot smrček.

Takoj po sprehodu tačke speremo in tako odstranimo sol, umazanijo in morebitne snežne kepice, ki se rade ujamejo v dlako pri dolgodlakih psih. Po umivanju je zelo pomembno, da kožo med blazinicami dobro posušimo, saj je vlažno in toplo okolje idealno za razvoj glivic in bakterij. 

Za lažje vzdrževanje higiene tačk vam priporočamo, da kužku pobrijete dlako med blazinicami, saj bo to bistveno zmanjšalo nalaganje snežnih kep in predel med blazinicami se bo posušil bistveno hitreje.

Po umivanju tačk nanesimo kremo za hidracijo in celjenje mikropoškodb blazinic, ki so morebiti nastale zaradi hrapavih zamrznjenih površin in mraza. Krema deluje tudi antiseptično in zdravi obolenja z glivicami. 

 

Da bi preventivno preprečili nastanek škodljivih mikroorganizmov, po vsakem sprehodu tačke temeljito umijemo s hypoalergenim šamponom INFINITY professional pet care by Nina.

Hypoalergen šampon s clorhexidinom in izvlečki grenivke uspešno odstranjuje srbečico, razkužuje, deluje proti glivicam, preprečuje razvoj mikroorganizmov ter posledično preprečuje in odstranjuje obarvanost dlake na tačkah in področju intimnih predelov.

Koža med pasjimi blazinicami ima pH 7,1 – 7,4, zato je pomembna izbira šampona. Ker je hypoalergen šampon naraven in ne izpira sebuma (zaščitne oljnate plasti, ki jo izločajo psi in jih varuje pred izsušitvijo kože), ga lahko uporabljate pogosto.

Hypoalergen šampon najdete tudi v naši spletni trgovini.

Po kopanju psu posušite tačke s sušilnikom ali z magično brisačo z antibakterijsko zaščito. Brisačka zaradi visoke vpojnosti vlage zagotavlja hitro in nežno sušenje ne samo tačk, ampak celega psa, v kolikor je to potrebno.

Kužku boste z uporabo kreme za nego tačk in smrčka po kopanju zagotovili ustrezno hidracijo in nego blazinic.

Po umivanju in sušenju lahko na blazinicah uporabimo kremo tudi za celjenje mikropoškodb blazinic, ki so nastale zaradi hrapavih zamrznjenih površin in mraza. Krema deluje antiseptično in zdravi obolenja z glivicami.

Krema za nego tačk in smrčkov INFINITY professional pet care by Nina je sestavljena iz  karitejevega masla, mandljevega olja in cinkovega oksida. Slednji skrbi za hitrejše celjenje mikropoškodb, medtem ko mandljevo olje in karitejevo maslo blazinice vlažita in nahranita. Ker so vse sestavine v kremi naravne, kužku ne škodijo tudi v primeru, če kuža kremo poliže.

Krema za nego tačk in smrčka ima prijeten naraven vonj in deluje antiseptično, zdravi obolenja glivic, vrača koži naravno vlažnost in prožnost ter varuje pred zunanjimi poškodbami.

Želim vam veliko lepih trenutkov na snežnih površinah z vašimi kužki!

Fotografija vzeta s spleta (by: Dan Smedley)

Članek je za vas pripravila:

Nina Pečlin, mednarodno certificirana pasja frizerka, lastnica pasjega salona Lucy in ustanoviteljica prve v Sloveniji oblikovane linije kozmetike za pse in mačke INFINITY professional pet care by Nina

Deli to objavo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja