Pravilnik o pošiljkah

Pošiljanje blaga

Podjetje INFINITY PET, trgovina d.o.o. v dogovorjenem roku pripravi blago za odpremo ter ga odpošlje na posredovan naslov. V primeru nepričakovanega podaljšanja roka dostave za dlje časa, kot je navedeno v Pogojih poslovanja, je kupec obveščen preko elektronske pošte.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je podjetje Pošta Slovenija.

Kupec ima pravico do preklica naročila vse do prejema obvestila o predaji pošiljke v dostavo na posredovan elektronski naslov. Po prejemu omenjenega obvestila o dostavi naročila preklic naročila ni več mogoč.

Vse želene spremembe v zvezi z oddanim naročilom lahko kupec sporoči tako, da pošlje odgovor na elektronsko sporočilo “Prejeli smo vaše naročilo”, ki ga je prejel ob oddaji naročila, ali pa nas kontaktira preko elektronske pošte na naslov: [email protected]. Pri tem se bomo potrudili, da kupcu spremembo naročila omogočimo, v kolikor pošiljke že nismo oddali kurirju.

Cena za izbran izdelek velja na dan nakupa, in sicer na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine petplace.si.

Vse cene so v evrih (EUR) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cene ne vključujejo stroškov dostave oziroma poštnine. Ti so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila.

Trenutno vam omogočamo naslednje načine plačila:

  • z gotovino ob prevzemu,
  • z nakazilom na račun po ponudbi/predračunu
  • PayPal
  • kreditna kartica (Stripe)

 

  1. Odprema blaga

Dostava naročenih izdelkov v naši spletni trgovini se izvede v najkrajšem možnem času in je odvisna od razpoložljivosti izdelkov. Naročeno blago kupcu dostavimo na naslov, ki ge je navedel ob registraciji oz. v nakupnem postopku. Priporočamo, da kupec navede naslov na katerem se nahaja v dopoldanskem času. Prav tako priporočamo, da kupec napiše mobilno številko, na kateri je dosegljiv v dopoldanskem času, saj ga bo kurir lahko poklical in se dogovoril z njim o načinu dostave.

 

  1. Strošek dostave

Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo in se razlikuje glede na vrednost naročila:

  • 3,50 EUR (z DDV) za naročila do 50 Eur
  • brezplačna dostava za naročila nad 50 eur

Navedeni strošek dostave velja za obe obliki plačila, po povzetju ali po predračunu na TRR.

V primeru plačila z gotovino, ni dodatnih stroškov.

V primeru, da boste svoje blago plačali s kartico, se vam bodo dodatno zaračunali stroški bančne provizije v vrednosti 1,43 % od zneska odkupnine, za katero vam bo GLS kurir izdal račun.

  1. Potek dostave

Blago, naročeno v spletnem mestu petplace.si, gre na pot v najkrajšem možnem času. Priprave za dostavo oziroma izdajo naročila stečejo takoj, ko kupec prejme elektronsko obvestilo, da je njegovo naročilo v izvedbi.

Da bi naročene artikle dostavili karseda hitro, učinkovito in varno, uporabljamo paketno dostavo Pošte Slovenija, kar pomeni, da lahko dostavo pričakujete že naslednji dan, v kolikor boste naročilo oddali na delovni dan (pon-pet) do 15.00 ure. Pri oddaji naročila po 15.00 uri bomo pošiljko pripravili naslednji delovni dan. Za naročila, oddana v soboto, nedeljo ali na praznik, bomo pošiljko pripravili prvi naslednji delovni dan.

Pri izbiri opcije s plačilom na naš transakcijski račun, bodo aktivnosti za izvedbo naročila stekle po prilivu sredstev na naš transakcijski račun. Dobavni rok prične teči takoj po prejemu potrdila o plačilu.

Dostavna služba si pridržuje pravico, da na primeren način preveri istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj s tem zagotovimo, da naročeno blago izročimo pravemu naročniku.